czwartek, 17 marca 2011

Owsiany omlet z nektarynką i prażonymi migdałami


Składniki (1 porcja):

3-4 łyżki płatków owsianych
2 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżeczka fruktozy
1 łyżeczka cynamonu
5 migdałów bez skórki
1 nektarynka
1 łyżka oliwy

Wykonanie:

Na suchej rozgrzanej patelni upraż posiekane migdały. Zgarnij je do miseczki. Na tą samą patelnię (nie czyszczoną) wlej oliwę, rozgrzej. Wrzuć płatki owsiane i posyp cynamonem. Rozbełtaj jajka z mlekiem i fruktozą; wylej na płatki. Smaż 5 minut na średnim ogniu.
Nektarynkę pokrój na plastry (część możesz zjeść:)) i połóż na połowie omleta. Delikatnie złóż omlet na pół i podsmażaj jeszcze po 2 minuty z każdej strony.
Podawaj posypane uprażonymi migdałami.
Smacznego :)


Źródło - Cheesecakes Serniki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...