26 marca 2011

Owsianka kokosowo-bananowa


Składniki (1 porcja):

40g płatków owsianych zwykłych
250ml mleka
pół banana lub nawet cały
ok.10g wiórek kokosowych
łyżeczka cukru

Wykonanie:

Płatki zalać odrobiną wrzątku i podtapiać przez noc- szybciej się ugotują. Rano wrzucić do gorącego mleka i podgrzewać na małym ogniu. Część banana pokroić w plasterki, a część rozgnieść na papkę, którą wrzucić do dochodzącej owsianki (banan i dochodząca to idealne połączenie ;) ). Podsypać wiórkami i gotować do momentu, gdy płatki będą rozpływać się w ustach :)
Dla mnie wersja z całym bananem obchodzi się bez cukru, jednak jeśli ktoś lubi bardzo słodką wersję, proponuję dosłodzić do smaku :)
Podawać gorące :)

Źródło - Eksperymenty Kulinarne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.