sobota, 26 marca 2011

Owsianka kokosowo-bananowa


Składniki (1 porcja):

40g płatków owsianych zwykłych
250ml mleka
pół banana lub nawet cały
ok.10g wiórek kokosowych
łyżeczka cukru

Wykonanie:

Płatki zalać odrobiną wrzątku i podtapiać przez noc- szybciej się ugotują. Rano wrzucić do gorącego mleka i podgrzewać na małym ogniu. Część banana pokroić w plasterki, a część rozgnieść na papkę, którą wrzucić do dochodzącej owsianki (banan i dochodząca to idealne połączenie ;) ). Podsypać wiórkami i gotować do momentu, gdy płatki będą rozpływać się w ustach :)
Dla mnie wersja z całym bananem obchodzi się bez cukru, jednak jeśli ktoś lubi bardzo słodką wersję, proponuję dosłodzić do smaku :)
Podawać gorące :)

Źródło - Eksperymenty Kulinarne

2 komentarze:

  1. jak mozna to cos jesc

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy -> no widzisz, jak to człowiek się od pysznych rzeczy łatwo uzależnia... W tym przypadku to akurat zdrowe, ale jeśli nie chcesz wkrótce dołączyć do Owsiankowiczów, to lepiej stąd prędko uciekaj! ;P

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...