sobota, 26 marca 2011

Owsianka korzenna z bananami


Składniki (1 porcja):

40g płatków owsianych zwykłych
200ml mleka
100ml wrzątku
pół dojrzałego banana
garść mieszanych orzechów
(u mnie płatki migdałowego, orzechy laskowe i włoskie)
cynamon, goździki mielone, imbir, kardamon;

Wykonanie:

Płatki zalać na noc wrzątkiem aby zmiękły. Rano zalać mlekiem i gotować ok.5min. Banana pokroić w plasterki, część plastrów rozgnieść widelcem i dodać do gotujących się płatków. Dodać przyprawy do smaku. Orzechy uprażyć. Ugotowane płatki wymieszać z pozostałym bananem i orzechami. Przelać do miseczki.

Źródło - Eksperymenty Kulinarne

1 komentarz:

  1. O jezu to musi byc pyszne.. Jadlabym wszystko co jest z przyprawa korzenna.. A owsiankaa Z ową przyprawa napewno smakuje bosko :)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...