17 marca 2011

Owsianka mocno orzechowa


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych zwykłych
1 łyżka otrąb pszennych
½ łyżki siemienia lnianego
2 łyżki orzeszków ziemnych
2-3 łyżki serka wiejskiego
szczypta świeżo tartej gałki muszkatołowej
sól

Wykonanie:

Dzień wcześniej wymieszaj płatki, otręby i siemię i zalej ciepłą wodą (tyle, by przykryło mieszankę).
Rano pokrusz orzeszki (np. tłuczkiem do mięsa przez ściereczkę) i wsyp do namokniętych płatków. Dodaj serek wiejski, gałkę i sól (ja daję tyle, by owsianka miała słony posmak). Wymieszaj.
Smacznego :)


Źródło - Cheesecakes Serniki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.