17 marca 2011

Owsianka na bogato


Składniki (1 porcja):

100g płatków owsianych górskich
jabłko pokrojone w kostkę
około szklanki mleka (w czasie gotowania płatki muszą być przykryte przez mleko)
miód
cynamon
rodzynki i orzechy np. włoskie

Wykonanie:

Ogromnym plusem takiego śniadania jest to, że pozwala ono na umycie zębów, uczesanie się i ubranie się w czasie jego przygotowywania :) Wystarczy pokrojone jabłka razem z płatkami zalać mlekiem i pozostawić je na jakieś 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Następnie należy dodać dość sporo cynamonu, miód, bakalie (ilość każdego ze składników zależy od osobistych upodobań) i gotować całość przez kolejne 5 minut. Płatki powinny być miękkie (czasami jest potrzebna większa ilość mleka), ale nie rozgotowane. Smacznego!

Źródło - Myszki in Cucina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.