17 marca 2011

Owsianka pomidorowa z bazylią


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka płatków jęczmiennych
100ml soku pomidorowego
1 łyżeczka suszonej bazylii
½ łyżeczki świeżo tartej gałki muszkatołowej
szczypta czosnku granulowanego
½ puszki pomidorów, posiekanych, wraz z sokiem
1 łyżka oliwy

Wykonanie:

W rondelku rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory, czosnek i duś 5 minut. Dodaj sok pomidorowy (z butelki i puszki), gałkę muszkatołową, bazylię i doprowadź do wrzenia. Wrzuć płatki i gotuj 5 minut. Dopraw solą do smaku.
Smacznego :)


Źródło - Cheesecakes Serniki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.