piątek, 18 marca 2011

Owsianka z powidłami śliwkowymi, wiejskim serkiem i masłem orzechowym


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów
3-4 łyżki powideł śliwkowych
150g serka wiejskiego
brzoskwinia
garść wiórków kokosowych
łyżka masła orzechowego
szczypta soli

Wykonanie:

Płatki i otręby ugotować na wodzie ze szczyptą soli. Wymieszać z powidłami, przełożyć do miseczki, na to położyć brzoskwinię pokrojoną w kostkę (nie całą), posypać wiórkami, położyć serek wiejski, masło orzechowe i resztę pokrojonej brzoskwini.

Źródło - Lekko i Zdrowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...