czwartek, 17 marca 2011

Owsianka z budyniem waniliowym i konfiturą


Składniki:

3 łyżki płatków owsianych (dałam pół na pół z jęczmiennymi)
1 łyżka otrąb pszennych
20g niesłodzonego budyniu waniliowego (pół saszetki)
szklanka mleka (lub więcej, u mnie sojowe)
1 łyżeczka ulubionej konfitury (użyłam jagodowej)
łyżka migdałów (podprażonych) lub granoli do posypania

Wykonanie:

Płatki i otręby ugotować w połowie mleka (można dodać wody lub mleka jeśli wyjdzie zbyt gęsta). W połowie szklanki mleka rozpuścić budyń i dodać do gotujących się płatków. Wymieszać i trzymać na małym ogniu jeszcze 1-2 minuty. Podać z migdałami/granolą i konfiturą.

Źródło - Przepisowe Inspiracje

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...