czwartek, 17 marca 2011

Owsianka z pomarańczą, czekoladą i pestkami dyni


Składniki (1 porcja):

4 łyżki płatków owsianych
1 łyżeczka otrąb
1 łyżeczka zarodków pszennych
2/3 szklanki mleka sojowego
1/2 pomarańczy
1-2 kostki gorzkiej czekolady
keks jogurtu naturalnego
łyżka pestek dyni, podprażonych
szczypta kardamonu

Wykonanie:

Płatki, zarodki i otręby zalałam zimnym mlekiem, przykryłam i wstawiłam na noc do lodówki. Rano podgrzałam. Można też ugotować płatki na mleku zaraz przed spożyciem owsianki (jeśli mamy więcej czasu). Pomarańczę obrać i pokroić, czekoladę posiekać. Owsiankę podać z jogurtem, pomarańczą, czekoladą i pestkami.

Źródło - Przepisowe Inspiracje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...