17 marca 2011

Owsianka z serkiem bananowym i masłem orzechowym


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
150ml mleka
łyżka mleka kokosowego
mały, dojrzały banan
porządna łyżka naturalnego serka homogenizowanego
łyżeczka masła orzechowego

Wykonanie:

Mleko zagotowujemy w rondelku, wsypujemy płatki, mieszamy, zmniejszamy gaz. Gotujemy ok.5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Banana rozgniatamy dokładnie widelcem razem z serkiem homogenizowanym.
Pod koniec gotowania owsianki dodajemy łyżkę mleka kokosowego, mieszamy, zdejmujemy z gazu. Przelewamy do miseczki, na wierzch wykładamy bananowy serek i łyżeczkę masła orzechowego.

Źródło - Kulinarne Igraszki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.