piątek, 18 marca 2011

Owsiankowe inspiracje cz.IV

Uwagi odautorskie

* 1 szklanka = 250ml
* używam płatków owsianych górskich lub zwykłych
* do płatków zawsze dodaję mieszankę otrębów: owsianych, żytnich i pszennych
* preferuję owsiankę gotowaną na mleku / wodzie, jednak jeśli nie macie czasu rano, możecie wieczorem zalać wodą, mlekiem, jogurtem, maślanką lub czym tylko chcecie
* prośby o przepis proszę umieszczać w komentarzach (na stronie Autorki)


na mleku z bananem, rodzynkami i prażonymi płatkami migdałów.
z maślanką truskawkową, otrębami truskawkowymi i truskawkami.
na mleku z suszonymi morelami, jabłkiem, orzechami włoskimi i gorzką czekoladą.
z jogurtem orzechowym, kiwi, orzechami włoskimi i gorzką czekoladą.
z jogurtem naturalnym, truskawkami z kompotu, płatkami kukurydzianymi i suszonymi gruszkami.
na mleku sojowym z kakao, miodem, truskawkami i orzechami włoskimi.
na mleku z fruktozą, nerkowcami i truskawkami.
z mlekiem, herbatą z hibiskusa i malin, fruktozą i serkiem wiejskim.
na mleku z nektarynką, suszonymi figami i czekoladowym masłem orzechowym.
z serkiem wiejskim, truskawkami, orzechami włoskimi i granolą z gorzką czekoladą.
na mleku z świeżą miętą, fruktozą i truskawkami.
z kakao, miodem, jogurtem naturalnym i truskawkami.
na mleku z truskawkami, brzoskwinią z puszki i lodami miętowymi z kawałkami czekolady.
z serkiem wiejskim, pomidorem, papryką, rzodkiewkami i szczypiorkiem.
z jogurtem naturalnym, truskawkami, bananem i miodem.
na mleku z białą czekoladą, cukrem waniliowym, malinami i poppingiem amarantusowym.
na mleku z bananem, cynamonem, suszonymi morelami i masłem orzechowym.
z serkiem wiejskim, truskawkami, rodzynkami i masłem orzechowym.
na mleku z miodem, suszonymi morelami i żurawiną, rodzynkami, sezamem, orzechami włoskimi i nerkowcami.
na mleku z miodem, marchewką, bananem, przyprawą do piernika, cynamonem i orzechami włoskimi.

Źródło - Owsiankowe Inspiracje

2 komentarze:

  1. witam,
    chetnie użyczę swojego przepisu na owsiankę bakaliową;) I myślę, że będę Waszym częstym gościem, bo strona przypadła mi do gustu;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. również zgadzam się na użyczenie przepisów owsiankowych ;)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...