10 kwietnia 2011

Omlet owsiany na słodko

Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów
2 jajka
łyżeczka fruktozy
szczypta soli
oliwa lub olej
dowolne dodatki (u mnie serek naturalny i owoce)

Wykonanie:

Płatki zalać niewielką ilością wrzątku, odstawić do napęcznienia. Połączyć z jajkami, otrębami, doprawić solą i fruktozą, dobrze wymieszać. Patelnię teflonową delikatnie posmarowaną tłuszczem dobrze nagrzać. Wlać masę. Smażyć na jednej stronie pod przykryciem, obrócić na drugą i smażyć jeszcze chwilę. Zdjąć z patelni i podawać z dowolnymi dodatkami.


Źródło - Lekko i Zdrowo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.