10 kwietnia 2011

Owsianka po prostu


Składniki (1 porcja):

3-5 łyżek płatków owsianych*
1 łyżka otrąb pszennych (lub innych)
1 szklanka mleka sojowego
przegotowana woda (jeśli chcę gęstszą, to jej nie dodaję)

Wykonanie:

wieczorem: płatki wymieszać w garnuszku z otrębami, zalać odrobiną wody (do poziomu płatków), a gdy zostanie wchłonięta, dodać mleko. garnek przykryć i wstawić do lodówki
rano: trzymając na małym ogniu owsiankę zagotować i podać z dowolnymi dodatkami

* ilość płatków jest zależna od rodzaju (i kaloryczności) dodatków z jakimi mam zamiar je zjeść i od tego na jak gęstą mam ochotę. na zdjęciu z 5 łyżek.

Źródło - Makaron i Rodzynka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.