24 maja 2011

Owsianka leśna

Składniki (1 porcja):

2 łyżki płatków owsianych górskich
łyżka otrąb pszennych
łyżka otrąb owsianych
szklanka wody
pół szklanki mleka
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka mrożonych owoców leśnych (u mnie mix wszystkiego)
garść zdrowego błonnika
2 łyżki serka wiejskiego
1/4 szklanki soku malinowego

Wykonanie:

1. płatki + otręby mieszam i zalewam wrzątkiem
2. po ok. 15 minutach gotuje całość, aż do zgęstnienia
wlewam sok malinowy
3. rozmrożone (mogą być też zamarznięte) owoce wrzucam do garnka
4. na dno talerza wsypuje zdrowy błonnik, zalewam gorącą owsianką i na górę 'ładuję' serek wiejski ;)
5. Smacznego ;-)

Żródło -
Dietowisko
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.