8 lipca 2011

Owsiane naleśniki z twarożkiem orzechowym


Składniki (ok 1-2 sztuki):

jajko
pół szklanki mleka
3-4 łyżki mąki
3 łyżki płatków owsianych
łyżka otrębów owsianych
łyżka cukru
100g naturalnego serka twarożkowego (np. wiejski)
garść mieszanki orzechów (np. Studencka)

Wykonanie:

Jajko ubić trzepaczką. Dodać mąkę, płatki, otręby, mleko i cukier. Dobrze wymieszać. Na dobrze rozgrzanej patelni smażyć naleśniki (powinny wyjść 2) - z obu stron na minimalnej ilości tłuszczu. Orzechy drobno posiekać (a nawet zmiksować w blenderze) i wymieszać z twarożkiem. Naleśniki przełożyć orzechowym nadzieniem. Jeść natychmiast.

Smacznego!
P.

Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.