9 lipca 2011

Z owsianymi płatkami i czekoladą ciasteczka razowe

Składniki (ok. 25-30 sztuk):

120g miękkiego masła
70g brązowego cukru
1 jajko
100g płatków owsianych
140g mąki razowej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
250g czekolady, posiekanej (lub groszków czekoladowych); czekolada dowolna, może być Wasza ulubiona

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem przy pomocy miksera. Dodać jajko, dalej ucierając. Wsypać resztę składników, wymieszać.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczać łyżką.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż ciasteczka zaczną się lekko brązowić. Poczekać około minuty przed zdjęciem z blaszki, potem studzić na kratce.

Smacznego!
J.


Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.