6 sierpnia 2011

Owsianka budyniowa


Składniki (1 porcja):

1/2 szklanki owsiankowego miksu lub 5 łyżek płatków owsianych + 1 łyżka otrąb pszennych
20g niesłodzonego budyniu waniliowego (lub innego)
1 szklanka mleka sojowego + do odpowiedniej konsystencji
miód/syrop do smaku
porzeczka

Wykonanie:

Płatki ugotować w połowie mleka (można dodać wody lub mleka jeśli wyjdzie zbyt gęsta). W reszcie mleka rozpuścić budyń, dokładnie mieszając żeby nie było grudek. Powoli dolewać budyń do gotujących się płatków, cały czas mieszając, dosłodzić (opcjonalnie). Chwilę trzymać na małym ogniu, do zgęstnienia. Podać owocami i innymi dodatkami.
Ja zwykle wykładam do miski warstwę owoców, potem owsiankę i resztę owoców.
Smacznego :)

Źródło - Makaron i Rodzynka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.