niedziela, 25 września 2011

Owsiana granola kokosowa z cranberries


Składniki:

400g płatków owsianych
3 łyżki sezamu (nie koniecznie)
150g wiórek kokosowych
100g suszonych cranberries
100ml dobrego soku ananasowego
2 łyżki miodu
1 łyżka oleju (u mnie rzepakowy)

Wykonanie:

Piekarnik nastawiamy do 160-180*.
W dużej misce mieszamy płatki, sezam, wiórki kokosowe i cranberries.
Do garnka wlewamy sok ananasowy, miód i olej. Całość tylko krotko podgrzać, a następnie wymieszać z przygotowanymi płatkami.
Mieszankę wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 45 minut, mieszając co parę minut.
pycha . . .


Źródło - Piatto Del Giorno

3 komentarze:

  1. cranberry to po polsku żurawina... a i liczba mnoga to cranberries a nie cranberrys... przepis pycha, ale po co kaleczyć swój ojczysty język?;) żurawina to nie egzotyczny przysmak, ma swój odpowiednik w polszczyźnie.

    pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. domowa zdecydowanie najlepsza.

    OdpowiedzUsuń
  3. Karola -> święta racja i ja o tym wiem. Ale Owsiankowo dodaje przepisy w niezmienionej formie - zapraszam na bloga autorki ;P

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...