poniedziałek, 26 września 2011

Owsiana granola z orzechami


Składniki:

300g płatków owsianych gruboziarnistych
3 łyżki słonecznika
3 łyżki orzechów ziemnych nie solonych
100g słupków migdałowych
200g rożnych orzechów (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały)
2 łyżki oleju (rzepakowy)
4 łyżki miodu
cukier waniliowy - nie koniecznie

Wykonanie:

Płatki, orzechy, migdały, słonecznik i cukier mieszamy.
Piekarnik nastawiamy na 180*.
W rondelku podgrzewamy olej i dodajemy miód.
Masę podgrzewamy, dokładnie mieszamy z przygotowana mieszanka orzechowa.
Mieszankę wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25 minut, mieszając co parę minut.
Gotowa . . . po prostu jemy!
Podawać z jogurtem, mlekiem, owocami lub serkiem homogenizowanym.


Źródło - Piatto Del Giorno

7 komentarzy:

  1. Zrobienie takiej granoli zajmuje chwilę...a smak później - genialny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę koniecznie sobie taką zrobić w domu;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam domowe granole. Niestety moja mam rzadko kiedy szanse sprobowac - moj maz wyjada nocami... :):):)

    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę ją zrobić! Zwłaszcza, że pochłaniam muesli w ilościach ogromnych :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. granole uwielbiam, Twoja zapowiada się wyjątkowo apetycznie :)
    mam jeszcze pytanie, jaki szablon wybrałaś na blogspocie, bo masz świetnie ustawiony blog :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Magda K. -> szablon Owsiankowa został zapożyczony ze strony themecraft.net ;)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...