26 września 2011

Owsiana granola z orzechami


Składniki:

300g płatków owsianych gruboziarnistych
3 łyżki słonecznika
3 łyżki orzechów ziemnych nie solonych
100g słupków migdałowych
200g rożnych orzechów (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały)
2 łyżki oleju (rzepakowy)
4 łyżki miodu
cukier waniliowy - nie koniecznie

Wykonanie:

Płatki, orzechy, migdały, słonecznik i cukier mieszamy.
Piekarnik nastawiamy na 180*.
W rondelku podgrzewamy olej i dodajemy miód.
Masę podgrzewamy, dokładnie mieszamy z przygotowana mieszanka orzechowa.
Mieszankę wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25 minut, mieszając co parę minut.
Gotowa . . . po prostu jemy!
Podawać z jogurtem, mlekiem, owocami lub serkiem homogenizowanym.


Źródło - Piatto Del Giorno
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.