23 września 2011

Owsiana krajanka brzoskwiniowa

Składniki (blaszka 25x15 cm ):

1,5 szklanki płatków owsianych
3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
3/4 szklanki brązowego cukru
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka aromatu waniliowego
100g rozpuszczonego masła
4 dojrzałe, średniej wielkości brzoskwinie

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Brzoskwinie obrać i pokroić na małe kawałki.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, płatki owsiane, cynamon i sól. Dodać masło i aromat, wymieszać. Dodać brzoskwinie.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy. Dokładnie docisnąć do dna. Piec przez 25-30 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na około 45 minut. Kroić na kwadraty o boku
3 cm.

Smacznego!
J.

Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.