24 września 2011

Owsianka rabarbarowo-brzoskwiniowa z płatkami kukurydzianymi


Składniki (1 porcja):

4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów
1 i 1/2 szklanki wody + 1/2 szklanki mleka
mała szczypta soli
łodyga rabarbaru
łyżeczka przyprawy do piernika
cukier do smaku
brzoskwinia
2 garstki płatków kukurydzianych
pasek gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Zagotować wodę, dodać do niej płatki,otręby i pokrojony drobno rabarbar, posolić. Gdy wchłonie całą wodę, dodać mleko, przyprawę do piernika i posłodzić do smaku. W miseczce wymieszać z pokrojoną brzoskwinią, posypać płatkami i startą czekoladą.

Źródło - Owsiankowe Inspiracje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.