23 września 2011

Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką


Składniki:

4 brzoskwinie, przepołowione i odpestkowane
miód lipowy

>na kruszonkę:
1/4 szklanki mąki
1/4 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki brązowego cukru
1/4 łyżeczki mielonego imbiru
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta soli
2,5 łyżki rozpuszczonego masła

Wykonanie:

Ułóż brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym, posmaruj od wierzchu miodem.
Wymieszaj wszystkie składniki na kruszonkę ze sobą, na końcu dodając masło. Ostrożnie kładź dwie łyżki kruszonki na każdej połówce.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj ciepłe z bitą śmietaną, jogurtem lub miodem.

Smacznego!
J.

Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.