piątek, 23 września 2011

Raspberry and Oatmeal Swirls

Składniki (6 porcji):

2 szklanki malin, zamrożonych lub świeżych
4 łyżeczki cukru pudru
pół szklanki ciasteczek owsianych (mogą być digestive lub musli), pokruszonych
2 szklanki (500g) greckiego jogurtu

Wykonanie:

Maliny zmiksować z cukrem pudrem przy pomocy blendera na gładki sos (z zamrożonymi będzie to trudniejsze, ale trzeba być cierpliwym).
Przygotować 6 szklanek (pojemność 150ml).
Do każdej szklanki nałożyć 1 - 2 łyżeczki puree z malin, na to 2 łyżki jogurtu i posypać okruszkami z ciastek. Następnie powtórzyć warstwy jeszcze raz.
Można przygotować deser dzień wcześniej, ale należy wtedy pozostawić na wierzchu warstwę jogurtu i przykryć szklankę folią, a następnie przechowywać w lodówce.

Smacznego!
J.

Źródło - Blondies in the Kitchen

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...