piątek, 21 października 2011

Owsiane ciasteczka bez jaj

Składniki:

100g płatków owsianych błyskawicznych
łyżka ziaren słonecznika
łyżka wiórków kokosowych
50g margaryny lub masła
50g cukru
łyżka miodu
50g rodzynek

Wykonanie:

Masło z cukrem i miodem rozpuszczamy na patelni. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Chwilę podgrzewamy i zdejmujemy z gazu.
Piekarnik rozgrzewamy do 150oC, masę łyżką rozkładamy na papierze do pieczenia w zachowując ok. 3 cm odstępu.
Blachę wkładamy z ciastkami do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie ciasteczka powinny być lekko rumiane.
Nie zdejmujemy ich od razu z papieru lecz czekamy do ostygnięcia i tym samym do zastygnięcia. Mogą się trochę rozpłynąć ale po zastygnięciu i tak są pyszne!

Źródło - Dzieje Kuchennej Wiewióry

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...