sobota, 1 października 2011

Owsiane muffinki z otrębami


Składniki (7 dużych sztuk):

1 i 1/4 szklanki mąki
pół szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki otrębów pszennych
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
1 jajko
3/4 szklanki mleka
jedno małe jabłko starte na mus
3 łyżki oliwy z oliwek
1/4 szklanki golden syrup (lub więcej, z taka ilością są tylko delikatnie słodkie)

Wykonanie:

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche(6 pierwszych), a w drugim mokre (czyli resztę)
Połączyć zawartość obu naczyń, mieszając tylko do połączenia składników.
Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości lub więcej.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka.

Smacznego;)

Źródło - During the Free Time

2 komentarze:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...