1 listopada 2011

Ciasteczka digestive z płatkami owsianymi II

Składniki:

125g mąki pełnoziarnistej (użyłam orkiszowej typ 2000)
1/3 łyżeczki soli
4 łyżki mleka
85g masła
125g płatków owsianych (ja dodałam 'klasyczne')
1 łyżeczka sody
2 łyżki cukru Muscovado (można zastąpić białym cukrem)
2 łyżki cukru białego

Wykonanie:

Mąkę, sól, płatki, cukier i sodę wymieszać w naczyniu. Dodać masło, mleko, wyrobić ciasto. Wałkować na jak najcieniej, szklanką wycinać ciastka. Nakłuć wykałaczką lub widelcem. Piec 15-17min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.


Źródło - Słodkie Inspiracje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.