26 listopada 2011

Owsiane ciasteczka kakaowe

Składniki:

250g margaryny
półtorej szklanki cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki mleka
niecała paczka płatków owsianych (trochę mniej niż 400g)
dowolny zapach (pół buteleczki, może być migdałowy, arakowy, rumowy)

Wykonanie:

1. Margarynę, mleko, kakao, cukier i zapach rozpuszczamy w garnku na wolnym ogniu, mieszamy aż do zjednolicenia masy. Kiedy się zagotuje, zdejmujemy z ognia i wsypujemy płatki, mieszamy. Masa powinna być dość gęsta.

2. Dużą łyżką wykładamy kleksy na talerze, odstawiamy do ostygnięcia i na godzinę, dwie wkładamy do lodówki. Zamiast na talerze można ciasteczka wyłożyć do papierowych papilotek od muffin.

Źródło - Kulinarnie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.