poniedziałek, 7 listopada 2011

Owsiane naleśniki z musem bananowo-truskawkowym


Składniki (2 porcje):

100g płatków owsianych
30g otrębów owsianych
2 jajka
łyżeczka oliwy
3/4 szklanki mleka
woda gazowana
szczypta soli

Wykonanie:

Płatki i otręby zmielić na puch w młynku, zmiksować ze wszystkimi składnikami oprócz wody. Odstawić na około 20 minut. Dolać wody (ciasto nie ma być gęste). Na dobrze rozgrzaną suchą teflonową patelnię wylewać ciasto i smażyć z obu stron.


Składniki:

mały banan
kilka truskawek
łyżeczka soku z cytryny
ew. fruktoza

Wykonanie:

Truskawki przekroić na połówki, banana w grube plastry. Blenderem zmiksować wraz z sokiem z cytryny, ewentualnie posłodzić.


 (wartości odżywcze dla naleśników bez musu)

Źródło - Lekko i Zdrowo

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Weronika -> słusznie ;P Następnym razem warto się zapoznać z ideą strony, nim się rzuci niestosownym komentarzem ;]

    Pozdrawiamy,
    OWS

    OdpowiedzUsuń
  3. Można powiedzieć, że różnica między omletem a naleśnikiem w sumie niewielka, bo u mnie omlet z tych samych składników, a u Ciebie naleśnik tylko proporcje składników inne:)

    Dziękuję za propozycję zamieszczenia moich owsiankowych przepisów i podlinkowania mojego bloga u Was i oczywiście się zgadzam z wielką przyjemnością:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Sowa_nie_sowa -> ale naleśnik to jednak trochę inna konsystencja, bo zawierają mąkę, a omlety niet - chociaż w tym Twoim to jakby te płatki owsiane, więc no w sumie... ;P

    Dziękujemy za pozwolenie! -^o^-
    Pozdrawiamy!
    OWS

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...