7 listopada 2011

Owsiane naleśniki z musem bananowo-truskawkowym


Składniki (2 porcje):

100g płatków owsianych
30g otrębów owsianych
2 jajka
łyżeczka oliwy
3/4 szklanki mleka
woda gazowana
szczypta soli

Wykonanie:

Płatki i otręby zmielić na puch w młynku, zmiksować ze wszystkimi składnikami oprócz wody. Odstawić na około 20 minut. Dolać wody (ciasto nie ma być gęste). Na dobrze rozgrzaną suchą teflonową patelnię wylewać ciasto i smażyć z obu stron.


Składniki:

mały banan
kilka truskawek
łyżeczka soku z cytryny
ew. fruktoza

Wykonanie:

Truskawki przekroić na połówki, banana w grube plastry. Blenderem zmiksować wraz z sokiem z cytryny, ewentualnie posłodzić.


 (wartości odżywcze dla naleśników bez musu)

Źródło - Lekko i Zdrowo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.