19 grudnia 2011

Jabłkowa owsianka z cynamonem


Składniki (1 porcja):

200ml mleka
3-4 łyżki owsianki
1/2-1 jabłko, w zależności od wielkości
1/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka miodu

Wykonanie:

Jabłko najlepiej przygotować poprzedniego wieczoru. Tym sposobem przygotujemy nasze pożywne śniadanie błyskawicznie. Jabłko należy obrać, pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rondelka. Podlać 2 łyżkami wody, wsypać cukier i cynamon i dusić na małym ogniu około 10 minut.
Do drugiego rondelka wlać mleko, zagotować. Wsypać owsiankę i gotować kilka minut, aż masa zgęstnieje. Zestawić z ognia, dodać jabłko i miód, wymieszać. Smacznego!

Źródło - Sisters'Cooking
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.