19 grudnia 2011

Owsiana granola orzechowo-czekoladowa


Składniki:

125g płatków owsianych, mieszanych zwykłych i błyskawicznych
po 30g wiórków kokosowych, pestek słonecznika i orzechów włoskich
60g jasnego cukru trzcinowego
60g miodu
25g posiekanej gorzkiej czekolady, 60%
50g rodzynek
łyżka oleju

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz rodzynek i czekolady mieszamy w misce. Piekarnik nagrzewamy do 160st.C. Mieszankę wsypujemy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy ok pół godziny mieszając od czasu do czasu by ładnie się zrumieniły i nie przypiekły zbytnio.
Studzimy, kruszymy i mieszamy z czekoladą oraz rodzynkami. Trzymamy w zamkniętym pojemniku.

Źródło - Kuchenne Wojowanie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.