26 grudnia 2011

Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym


Składniki (ok.12 sztuk):

1 szkl płatków owsianych
1 szkl mąki
1 szkl cukru
2 jajka
2 jabłka, starte na grubej tarce
5 łyżek masła orzechowego
1 łyżeczka cynamonu
½ szkl oleju
½ szkl mleka
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W jednej misce wymieszaj mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia i cynamon.
W drugiej misce (najlepiej mikserem) wymieszaj jajka, jabłka, masło, olej i mleko.
Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj łyżką do połączenia składników.
Nakładaj masę do ⅔ wysokości foremek. Piecz 25-30 minut.
Smacznego:)



Źródło - Yummy&Tasty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.