poniedziałek, 26 grudnia 2011

Owsiano-serowa krajanka z winogronami i białą czekoladą


Składniki (forma 28x15cm):

¾ szkl mąki
¾ szkl płatków owsianych
75g cukru
½ łyżeczki sody oczyszczonej
½ łyżeczki soli
90g masła w temp. pokojowej
400g twarogu na sernik
¼ łyżeczki kardamonu
2 jajka
80g cukru pudru
100g białej czekolady
1 szkl cierpkich ciemnych winogron
1 łyżka wina czerwonego wytrawnego
1 łyżka miodu
garść płatków pszennych

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C.Formę do pieczenia wyłóż pergaminem.
Wymieszaj sodę, mąkę, ¾ szkl płatków owsianych, cukier i sól. Zagnieć z masłem. Masą wylep dno formy.
Piecz 10 minut.
Twaróg wymieszaj z cukrem, winem, kardamonem, miodem i jajkami. Wylej na podpieczony spód, po wierzchu posyp pokruszoną czekoladą i winogronami, na to warstewka płatków pszennych.
Piecz 30 minut. Wyjmij i zostaw do wystygnięcia.
Smacznego:)


Źródło - Yummy&Tasty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...