8 stycznia 2012

Owsiane ciasteczka czekoladowe

Składniki:

szklanka płatków owsianych
szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka cukru
1 duże jajko
125 g masła
tabliczka mlecznej czekolady, drobno posiekanej

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C. Masło rozpuścić, utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajko, płatki i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec wmieszać rozdrobnioną czekoladę. Na blachę wyłożoną pergaminem nakładać łyżką porcje ciasta (zachować odstępy - ciastka się rozlewają). Piec około 15-20 minut, aż staną się złocistobrązowe. Wystudzić na kratce.

Smacznego!
P.
Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.