26 stycznia 2012

Owsiane kotleciki z soczewicą


Składniki (6 sztuk):

3/4 szklanki zielonej soczewicy
1 bardzo duża, ugotowana marchew (ja wzięłam z rosołu)
2 łyżki kaszy manny
szczypta cynamonu
8 łyżek płatków owsianych górskich
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Soczewicę gotujemy w szklance (i jeszcze ciut) lekko osolonej wody do momentu jej wchłonięcia, następnie ją miksujemy razem z marchewką. Dodajemy cynamon i kaszę manną. Wszystko dokładnie mieszamy. Płatki miksujemy na proszek (zamiast bułki tartej). Ręce moczymy w wodzie, formujemy kotlety, obaczamy w płatkach i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni teflonowej.

Źródło - Be Fit&Slim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.