sobota, 14 stycznia 2012

Owsiane placki orzechowe bez mąki

Składniki (1 porcja):

5 łyżek płatków owsianych górskich
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mleka
3 orzechy włoskie
odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
cynamon
szczypta imbiru
1 białko jajka

Wykonanie:

Płatki zmiksować / zblenderować na proszek, dodać przyprawy, proszek do pieczenia, drobno posiekane orzechy i mleko. Wymieszać. Białko ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo dodawać do reszty cały czas mieszając. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron. Smacznego!

Źródło -Be Fit&Slim

2 komentarze:

  1. gałki muszkatołowy? a nie muszkatołowej?

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy -> poprawione :]

    Z owsianym pozdrowieniem,
    OWS

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...