piątek, 13 stycznia 2012

Owsianka z amarantusem

Składniki (1 duża porcja, bądź 2 mniejsze)

30g płatków owsianych
30g poppingu amarantusa
łyżka kaszy manny
1,5 szklanki wrzątku
1 szklanka mleka
łyżeczka syropu z agawy (bądź innej, dowolnej substancji słodzącej)

Dodatki:
Przyprawy, np. cynamon
Owoce, u mnie banan
Orzechy lub nasiona, u mnie płatki migdałowe


Wykonanie:

Płatki owsiane zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić. W osobny garnuszku zagotować resztę wody i wrzucić amarantus - gotować go ok.1min, po czym dodać do niego płatki i zalać całość mlekiem. Gotować ok.15 minut, pod koniec dodając cynamon, syrop i łyżkę kaszy manny w celu uzyskania gęstszej konsystencji.Ozdobić owocami i orzechami lub nasionami, podawać ciepłe.


Źródło - Soul Cakes

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...