niedziela, 19 lutego 2012

Owsiana granola bakaliowa


Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki migdałów
2/3 szklanki otrębów (może być 1/3 otrębów pszennych i 1/3 otrębów żytnich)
1/3 szklanki siemienia lnianego
1/2 szklanki pestek słonecznika
3 łyżki płatków kokosowych
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki oleju
3 łyżki miodu płynnego
3/4 szklanki żurawiny
3/4 szklanki rodzynek

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki (oprócz żurawiny i rodzynek) mieszamy ze sobą i przekładamy na blachę wyłożoną papierem.
2. Pieczemy 30min w temperaturze 180 stopni, a po 15 minutach mieszamy, aby się nie przypaliła.
3. Całość po upieczeniu ostawiamy do ostygnięcia dodajemy rodzynki i żurawinę, mieszamy i wrzucamy do zamykanego słoika.

Smacznego! c:

Źródło - Życie ze Smakiem

2 komentarze:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...