4 lutego 2012

Owsiane ciasteczka muesli II

Składniki (ok.30 sztuk):

110g płatków owsianych
30g rodzynek
25g mielonych orzechów włoskich
30g suszonej żurawiny
25g posiekanych migdałów
55g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
60g ciemnego brązowego cukru
30g sezamu
1 łyżeczka miodu
1 jajko
85g masła, roztopionego, ostudzonego

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki: płatki, bakalie, mąkę, proszek, cukier, sezam. W oddzielnej misce wymieszać mokre: miód, jajko, masło. Połączyć suche składniki z mokrymi i wymieszać (ja to robiłam dużą trzepaczką, ale można zarówno łyżką jak i mikserem). Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać je w 5cm odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczać kulki szklanką. Piec 10-15 minut w 180 stopniach.

Smacznego!
J.


Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.