piątek, 10 lutego 2012

Owsiany pudding z masłem orzechowym

Składniki:

pół szklanki płatków owsianych
szklanka dowolnego mleka
1/4 łyżeczki soli
1/2 dojrzałego banana
1-2 łyżki masła orzechowego (może być zwykłe lub np. z nerkowców, kokosowe, migdałowe...)
1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
cokolwiek do posłodzenia, najlepiej miód naturalny lub syrop klonowy/z agawy
groszki czekoladowe (opcjonalnie)

Wykonanie:

Płatki ugotowna mleku z dodatkiem soli. W międzyczasie zmiksować masło orzechowe i banana. Dodać wanilię, substancję słodzącą i połowę ugotowanych płatków (lub wszystkie), ponownie zmiksować. Wymieszać z resztą owsianki. Podawać z dowolnymi dodatkami.


Źródło - Lekko i Zdrowo

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...