piątek, 10 lutego 2012

Tuńczykowe placki z płatkami owsianymi


Składniki (ok.5 sztuk):

1/2 puszki tuńczyka, odsączonego z zalewy
duże jajko
3 łyżki płatków owsianych
łyżka otrębów
spora łyżeczka koncentratu pomidorowego
płaska łyżeczka ostrej musztardy
przyprawy wg uznania: u mnie dużo pieprzu, chili i trochę soli

Wykonanie:

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, przyprawić do smaku. Smażyć na dobrze rozgrzanej, suchej teflonowej patelni (najlepiej pod przykryciem), z obu stron - jedna łyżka masy to jeden placek.
Zajadać najlepiej jeszcze ciepłe, np. w towarzystwie świeżych warzyw.

Źródło - Lekko i Zdrowo

1 komentarz:

  1. mój brat (student często sięgający po tuńczyka) były zachwycony ;)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...