18 lutego 2012

Wegańska owsianka pieczona z malinami


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
1/2 łyżeczki siemienia lnianego
1 łyżka wiórków kokosowych
1 duży banan
1 szklanka mrożonych malin
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki wegańskiego masła lub oleju roślinnego (w wersji niewegańskiej noże być zwykłe masło)
1 łyżka otrąb pszennych

Wykonanie:

Żaroodporną miseczkę, w której będziemy piec, smarujemy masłem/ tłuszczem i posypujemy otrębami (tak żeby się "przykleiły" do tłuszczu). Banana rozgniatamy, dodajemy do niego płatki, siemię, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i rozmrożone maliny. Całość mieszamy, przekładamy do miseczki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-.35min. Jemy na ciepło. Smacznego!


Źródło - Be Fit&Slim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.