niedziela, 25 marca 2012

Cynamonowa owsianka z masłem orzechowym i syropem klonowym


Składniki (1 porcja):

3/4 szklanki mleka sojowego
5 łyżek płatków owsianych (1/3 szklanki)
1 łyżka otrąb wysoko-błonnikowych
1 łyżka zarodków pszennych stabilizowanych
pół łyżki cynamonu (można mniej)
łyżeczka pestek dyni
2 łyżki rodzynek
łyżeczka syropu klonowego
łyżeczka masła orzechowego

Wykonanie:

Mleko zagotowujemy, wsypujemy płatki owsiane, zarodki, otręby, cynamon i gotujemy do uzyskania odpowiedniej dla Was konsystencji - dla mnie gęsta! Pod koniec gotowania dodajemy bakalie, masło orzechowe i syrop klonowy.
Smacznego!

Źródło - Smaczne i Zdrowe Inspiracje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...