3 marca 2012

Owsiana granola dyniowa z orzechami

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki orzechów laskowych
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki sezamu
1/4 szklanki siemienia lnianego
łyżeczka cynamonu
1/4 szklanki brązowego cukru
szklanka puree z dyni
1/4 szklanki miodu
2 łyżeczki oleju

Wykonanie:

W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Mokre wlać do suchych i porządnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Mieszankę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około godziny - do zbrązowienia i zeschnięcia składników. W międzyczasie, co 15-20 minut przemieszać całość łopatką.


Źródło - Bake&Taste
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.