3 marca 2012

Owsiana granola krówkowo-czekoladowa


Składniki:

szklanka płatków (zwykle używam owsianych, ale tym razem na stanie były 
jęczmienne)
szklanka otrębów owsianych
1/2 szklanki orzechów nerkowca (lekko pokruszonych)
1/2 szklanki kropelek czekoladowych lub kawałków czekolady
1/2 szklanki siemienia lnianego
1/2 szklanki masy krówkowej
1/4 szklanki miodu

Wykonanie:

A teraz skomplikowana receptura...
Wszystkie składniki połączyć w misce, najlepiej dużą, drewnianą łyżką. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równo rozprowadzić po całej blasze. Piec w piekarniku 30-40 minut, co jakiś czas mieszając (3-4 razy). Po przestudzeniu przechowywać w szczelnym pojemniku/puszcze.
*Kropelki/kawałki czekolady rozpuszczą się w piekarniku i oblepią całą mieszankę, pycha!


Źródło - Bake&Taste
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.