czwartek, 15 marca 2012

Owsiana krajanka malinowa II


Składniki:

200g mąki pszennej
200g płatków owsianych
250g miękkiego masła
140g jasnego cukru muscovado
skórka otarta z 1 cytryny
100g płatków migdałów
250g malin (mogą być mrożone)

Wykonanie:

W naczyniu wymieszać mąkę, płatki i masło, wyrabiając palcami na jak na kruszonkę. Dodać cukier, skórkę z cytryny i 3/4 orzeszków piniowych. Całość ma być klejącą, grudkowatą kruszonką.
2/3 kruszonki wcisnąć w wyłożoną papierem kwadratową formę o boku 23cm. Na nią wyłożyć równomiernie maliny, na nie wysypać resztę naszej kruszonki, posypać pozostałymi orzeszkami.
Piec w temperaturze 190ºC przez 35-40 minut. Wyjąc, pokroić na 12 części, póki ciepłe.
Smacznego :)



Źródło - Ale Babka!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...