7 marca 2012

Owsiane krakersy cytrynowe

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1 2/3 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
60g masła (dałam margarynę do 
pieczenia)
1/4 szklanki ciepłego mleka
starta skórka z 1 cytryny
sok z cytryny

Wykonanie:

Płatki owsiane pokruszyć w blenderze, tylko nie na pył, mają być lekko połamane. Wsypać do miski i dodać resztę składników. Zagnieść ciasto i rozwałkować na około 3-4 milimetry i wykrawać kształty.
Piec 10 minut w 180*C
Z podanych składników wyszło mi mnóstwo malutkich krakersików. Zrobiłam też większe, ale te mniejsze fajnie się chrupało.
Smacznego !!!


Źródło - Słodka Przygoda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.