7 marca 2012

Owsianka kakaowa


Składniki:

5 łyżek płatków owsianych
200ml wrzącej wody
100ml mleka 0,5%
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka miodu
4 migdały

Wykonanie:

Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, dodajemy kakao i cukier, mieszamy i zapominamy o nich na 5-10 minut, idziemy pościelić łóżko na przykład ;). Kiedy płatki nasiąkną, dodajemy mleko i gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Niech „pyrkają” sobie przez jakiś czas, aż całość dostatecznie zgęstnieje. Pamiętać trzeba o przemieszaniu łyżką od czasu do czasu, żeby się nam nie przypaliły, wątpię aby zwęglone płatki smakowały wybornie. Całość przekładamy do naszej ulubionej miseczki, dekorujemy migdałami, polewamy miodkiem i zatapiamy naszą ulubioną łyżeczkę w przepysznej owsiance i zapominamy o otaczającej nas rzeczywistości na czas konsumpcji….. ahhhh pycha.
Smacznego !!

Źródło - Słodka Przygoda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.