21 marca 2012

Płatki owsiane z gruszką


Składniki (na 2 porcje):

1,5 szklanki płatków owsianych
1 gruszka
kilka orzechów włoskich
woda
2 łyżki miodu
szczypta cynamonu

Wykonanie:

Do gorącej wody (około 0,5 l) wrzucamy płatki owsiane i gotujemy około 5 minut.
Gruszkę kroimy w kostkę, orzechy siekamy. Wrzucamy do drugiego garnka z wodą (około 150ml) i gotujemy około 5 minut żeby gruszki zmiękły.
Gruszkę i orzechy dodajemy do płatków owsianych. Przyprawiamy miodem i cynamonem.

Kilka dodatkowych słów:

Uważam, że orzechy będą lepiej smakować jeśli wcześniej nie będą gotowane z gruszką tylko zostaną dodane już do całości.

Źródło - 365 Dni w Kuchni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.