21 marca 2012

Płatki owsiane z makiem i żurawiną


Składniki (na 2 porcje):

0,5 l mleka ryżowego
10 łyżek płatków owsianych
garść żurawiny
2 łyżki maku
płatki migdałowe

Wykonanie:

Mleko podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane, żurawinę, mak oraz płatki migdałowe. Gotujemy około 10 minut.

Kilka dodatkowych słów:

Inspiracja na dzisiejsze śniadanie pochodzi z bloga alebabka.blogspot.com
Jeżeli lubicie gęstą owsiankę to do tej ilości mleka można dodać jeszcze więcej płatków owsianych. Ponieważ mleko ryżowe jest samo w sobie słodkie dlatego nie trzeba owsianki dosładzać. Jeśli natomiast użyjecie mleka krowiego to można dodać 1,5 łyżki miodu.

Źródło - 365 Dni w Kuchni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.