środa, 7 marca 2012

Waniliowa owsianka z jagodowo-malinowym dżemem


Składniki:

6 łyżek płatków owsianych
1 płaska łyżka cukru z prawdziwą wanilią
300ml wrzącej wody
100ml mleka 0,5%
1 łyżeczka dżemu jagodowego
1 łyżeczka dżemu malinowego

Wykonanie:

Płatki owsiane zalać wrzącą wodą i wsypać cukier, poczekać aż napęcznieją (około 5 minut). Następnie dolać mleko i całość gotować na małym ogniu. Ma się gotować i lekko „pyrkać”, aż całość zrobi się wystarczająco gęsta. Owsiankę przelać do miseczki i udekorować dżemem. Czasem dżem kładę na dnie miseczki i wtedy w czasie jedzenia dokopuję się do przepysznego smaku. Czasem dodaję troszkę miodu na wierzch i płatki fitness, ale najbardziej lubię taką najprostszą. Owsiankę można jeszcze na chwilę odstawić, wtedy troszkę się ostudzi i jeszcze bardziej zgęstnieje i można się już zajadać.

Smacznego !!!


Źródło - Słodka Przygoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...